Cabeca de Toiro Reserva stevig vitaal donkerrood/zwart/purper. Krachtige, intense geur van cassis, zwarte kers, braambes, Provençaalse kruiden, vanille en ceder. Stevig en rijk van smaak vol sappige cassis, donkere kersen en bosbes met vanille en cacao. Met een klein vleugje peper, mooie frisheid en een zilt/zoete afdronk.

Krachtige met goud bekroonde Reserva uit stevig jaar. 9 maanden gerijpt in Franse eiken vaten. 40% Touriga Nacional, 30% Castelão, 30% Syrah. 13,5% alc. Lekker bij entrecote, koteletjes van de grill, cassoulet en hartige tapas.

Cabeca de Toiro Reserva

Portugal kent een groot aantal autochtone druivenrassen, namelijk zo'n 250. Maar ook Franse druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon en Syrah, zijn inmiddels dankbaar geadopteerd.

Voor Portugese wijn wordt dan ook regelmatig een blend van deze inheemse en internationale druiven gemaakt en dit geval werd dat een combinatie van Syrah, Castelão en Touriga Nacional.

Touriga Nacional

Touriga Nacional is de koningsdruif van Portugal die ook veelal wordt gebruikt voor het maken van Port wijn. Hij komt mondjesmaat voor in Zuid-Afrika en de Verenigde Staten, maar meer dan 90% staat in Portugal aangeplant. Dankzij de diepe schil brengt de druif krachtige Portugese rode wijn voort met een diepe kleur en aroma's van viooltjes, blauwe bes en pruim. 

Castelão

Ook de Castelão druif heeft zijn thuis echt in Portugal gevonden en de zuidelijke regio's in het bijzonder: Tejo, Lisboa, Alentejo en op Setúbal. De druif gedijt het beste op een droge grond en kan goed tegen het droge en hete klimaat. Castelão is een wijn met fruitige en licht rokerige aroma's, hoge zuren, tannines en met een groots bewaarpotentieel.