Tenuta Valleselle Soave Classico kristalhelder licht goud geelgroen. Aantrekkelijk van geur met peer, citrus, jasmijn en een vleugje anijs. Loepzuiver en lekker sappig van smaak met krokant fruit (appel, peer en witte perzik), verkwikkend fris zuur en een iets vette textuur.

Verfrissend, fruitrijk Italiaans wit met een heerlijke ‘bite’. 80% Garganega, 20% Trebbiano. 13% alc. Lekker bij pasta met venusschelpen, salade caprese en gebakken vis.

Tenuta Valleselle Soave Classico

Soave behoort zonder twijfel tot één van de beste Italiaanse witte wijnen. Soave is een droge witte wijn uit de oude en gelijknamige vestigingstad met zachte, rijke en frisse tonen van perzik en meloen en een goede zuurgraad.

Waar er eerst nauwelijks animo was vanwege de magere kwaliteit van Soave, is dat sinds de jaren '80 en '90 helemaal omgeslagen: een aantal wijnmakers uit Veneto bewezen dat er wel degelijk kwaliteit geleverd kan worden.

Soave

De succesfactor is de krachtige Garganega druif die uitsluitend in het noordoosten van Italië in Veneto wordt verbouwd en ook alleen daar helemaal tot zijn recht komt. Specifiek op de arme bodems en met beperkte opbrengsten.

Hoewel Garganega altijd het grootste aandeel in Soave wijn blijft hebben, mag deze ook een blend vormen met de Trebbiano, Pinot Bianco en Chardonnay.

De witte Italiaanse wijn dient koel geserveerd te worden en is uitstekend te combineren met diverse visgerechten of met lichte vleessoorten.