Masereto Vin8tto gloedvol warm rood/zwart. Waaiert het glas uit met zwoele rode kersen en bessen, framboos, leer en cacao. Gelaagd, sappig en breed versmolten van smaak met kersenbonbons, Italiaanse kruiden, mokka, vanille en mooie frisse tonen. Heeft daarnaast een hartig/ziltig karakter dat doet denken aan een Châteauneuf-du-Pape.

Gemaakt van Dolcetto, Barbera, Bonarda, Merlot, Cabernet, Freisa, Albarossa en Syrah. 13,5% alc. Drinken bij pasta bolognese, salami en belegen kaas. 

Masereto Vin8tto

Piëmonte ligt in het noordwesten van Italië en is direct de meest bekende wijnstreek van het land. Piëmonte betekent letterlijk vertaald 'aan de voet van de berg' en de invloeden van het grenzende Alpen gebied zijn ook duidelijk aanwezig. De streek heeft een overwegend gematigd tot koel klimaat, waardoor het seizoen iets korter dan gemiddeld is.

Door de hoge ligging van de wijngaarden koelt 's nachts altijd goed af. Dit komt de rijping ten goede en er komen geweldige aroma's vrij. Daarnaast zorgt ook de mineraal- en kalkrijke bodem voor optimale wijnbouw. Voor Italiaanse rode wijn uit Piëmonte geldt dan ook over het algemeen dat die elegant, expressief en tanninerijk is.

Piëmonte wijn

Een andere kracht van de wijnbouw in Piëmonte is het behoud van traditionele waarden en het gebruik van unieke druiven. Piëmonte herbergt namelijk een aantal bekende druivenrassen (Nebbiolo, Barbera, Dolcetto) waarmee 's werelds meest beroemde wijnen mee worden gemaakt, zoals Barolo, Barbaresco en Barbera d'Asti.

Deze druiven laten zich ook enkel in Piëmonte van hun beste kant zien, elders aarden ze ook nauwelijks.