Sangrato Chardeis Langhe, krachtig blinkend goudgeel als een rijke Bourgogne. Zeer verleidelijke, exotisch rijke geur van perzik, ananas, gele pruim en peer met rokerig Chardonnay fruit à la Pouilly Fuissé. Mondvullend breed, rijk en krachtig van smaak vol rijp geel fruit met veel grip en punch en een stenige mineraliteit.

Met een uitstekende frisheid die tegenspel biedt aan de iets vette textuur en het rijke fruit. Indrukwekkend rijk Bourgondisch wit uit Piëmonte. 50% Chardonnay (vergist op eiken vaten), 50% Arneis. 13% alc. Lekker bij een romige risotto met (witte) truffel, vittello tonnato en kalfsoester met citroen.

Sangrato Chardeis Langhe

Bij wijn uit Piëmonte denken de meesten rs meteen aan de Nebbiolo druif die de basis vormt voor de beroemde Barolo wijn. Maar Piëmonte, en in het bijzonder de Langhe, heeft veel meer te bieden. De Langhe vormt samen met de wijngebieden Monferrato en Roero het hart van Piëmonte. Door het afwisselende en heuvelachtige landschap kent de Langhe verschillende druiven met elk hun kenmerkende stijl.

Naast de inheemse druiven hebben steeds meer wijnboeren ook het potentieel van internationale druivenrassen ontdekt en maken ze steeds vaker de combinatie tussen deze verschillende druiven. Met als resultaat bijzonder elegante en mineraalrijke witte wijnen die de perfecte begeleider zijn bij Italiaans eten, zoals pasta, risotto of vitello tonnato. 

Arneis Langhe

Menig liefhebber kent de druif Arneis uit het beroemde Roero gebied. Waar de Chardonnay druif overal ter wereld kan groeien en overal mooie stijlen laat zien, kan de Arneis druif alleen aarden in het Italiaanse Arneis DOC en Langhe DOC. Het is geen makkelijke druif om te verbouwen, wordt ook wel 'kleine lastpak' genoemd en was zelfs bijna uitgestorven in de tweede helft van de negentiende eeuw.

Dankzij de inspanningen van enkele wijnboeren staat de witte Italiaanse wijn inmiddels wereldwijd op de kaart. Vooral de intense fruitgeuren en de rijke en krachtige smaak met rijp fruit.