Monte Acuro Rioja Crianza warm robijnrood van kleur. Aantrekkelijke neus vol zoete fruitweelde zoals pruimen, kersen, rozijntjes en specerijen. Zalvend zacht van smaak met cassis, een vleugje laurier en chocolade en een hint drop en vanille dankzij 12 maanden houtlagering in Amerikaanse eiken vaten. Extract volle Crianza uit rijp jaar! 100% Tempranillo. 14% alc. Drinken bij lamsvlees, tapas, vleesschotels en rijpe kazen. 

Monte Acuro Rioja Crianza

Monte Acuro is afkomstig van Bodegas del Medievo, gelegen in de buurt van Aldeanueva de Ebro, La Rioja. Hier ontmoeten traditie en moderniteit elkaar, de zeer geavanceerde kelder staat namelijk vol met eikenhouten vaten (80% Amerikaans en 20% Frans) waar traditiegetrouwe de wijn in rijpt. Dit is in combinatie met de fruit gedomineerde stijl een zeer aantrekkelijk match. 

Naast een passie voor het maken van wijn vinden ze bij Bodegas del Medievo de wijngaard eigenlijk nog veel belangrijker. Ze werken er grotendeels biologisch en gebruiken voornamelijk inheemse druivenrassen zoals Tempranillo, Garnacha, Mazuelo en Graciano: authentieke druiven in Rioja.

Rioja wijn

De Rioja wijnstreek in het noordoosten van Spanje is wereldwijd beroemd om de elegante Tempranillo's die ze daar maken. De traditionele Rioja ondergaat een aantal maanden rijping, waarvan ook een verplicht aantal maanden in eiken vaten. De duur is afhankelijk of de wijn een Crianza, Reserva of Gran Reserva is. Al met al levert het een prachtige Spaanse roden wijn op met veel body, zachte tannines en een vleugje vanille.