La Pauline Platine Chardonnay Cuvée Jubilée, aantrekkelijk blinkend licht goudgeel. Indrukwekkend diep en Bourgondisch rijk van geur. Met perzik, citrus en een rokerig snufje getoast eiken. Mondvullend breed en dik sappig van smaak. Volop Chardonnay-weelde, minty oak, mineralen, roomboter en een ragfijn zuurtje voor de juiste spanning.

Rijkdom en fraîcheur perfect in balans. Zeer geslaagde witte jubileum Cuvée uit topjaar 2015 met het karakter van een voorname Pouilly-Fuissé. 100% Chardonnay, vijf maanden gerijpt op eiken.

Deze La Pauline Platine Chardonnay is een zeer geslaagde jubileum Cuvée uit het topjaar 2015 met het karakter van een op eiken vertroetelde Pouilly-Fuissé. Dit jaar is hij ook op kist.

De droge witte wijn is mondvullend breed en dik sappig van smaak. Rijkdom en fraîcheur zijn bij deze wijn bovendien perfect in balans. Combineer de wijn bij kalfsvlees, kalkoen of gebakken zeebaars voor een optimale smaakbeleving.

Platine

Waar ’rondeur, souplesse en richesse’ de pijlers zijn van de ‘gewone’ La Pauline, zijn dat voor de Prestige Cuvée, La Pauline Platine, ‘complexité, puissance (kracht) en profondeur (diepgang)’.

Deze witte Prestige Cuvée wordt geheel in Bourgogne stijl bereid, traditioneel van Chardonnay druiven. De wijn is alleen een tandje voller, omdat voor Platine uitsluitend de rijkste trossen worden geselecteerd. Doordat Platine bovendien op eiken rijpt, vergaart de wijn extra weelde en nunances.

De witte Platine beleeft nu zijn negende jaargang. Van beide Prestige Cuvées is de oplage strikt gelimiteerd. Door hun hoge concentraat en krachtige structuur kunnen La Pauline Platine wijnen goed rijpen, maar ook in hun jeugd zijn ze al heel smakelijk.
 

La Pauline Platine Chardonnay Cuvée Jubilée IGP Pays d'Oc Frankrijk

 


Druif: Chardonnay
Alc: 13,5%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: La pauline
Wijnstreek: Pays d’Oc
Land: Frankrijk
Jaar: 2015