La Macine Pinot Grigio delle Venezie blinkend helder witgeel met groene glans. Levendige, stuivend gefruite neus met witte bloesem, groene appeltjes, citrus en witte pruim. Lekker sappig, strakdroog en zacht van smaak.

Bijzonder zuivere witte wijn met ladingen citrus, aalbes en peer. Uitstekend glas fris wit. Opwekkende, smaakrijke Pinot Grigio della Venezie met grip en spanning.

100% Pinot Grigio. 13% alc. Serveren op 6 à 8 °C. Lekker bij caprese pasta salade, sushi en tonijnpizza. Jong op z’n lekkerst, houdbaar tot 2023.

La Macine Pinot Grigio delle Venezie

Delle Venezie is één van de bekendste geclassificeerde gebieden binnen Italië. En daar draait het grotendeels om de Pinot Grigio druif die daar knisper frisse Italiaanse witte wijnen voortbrengt met florale impressies en frisse zuren.

Die geliefde stijl Pinot Grigio is te danken aan het relatief koele klimaat in het noordoosten van Italië met veel invloeden vanuit de Alpen, waardoor ook de temperatuur sterk schommelt tussen dag en nacht. De druiven weten daardoor naast de frisse zuren ook veel aromatische rijkdom op te bouwen.

Delle Venezie Pinot Grigio

Delle Venezie was altijd als IGT geclassificeerd. In 2017 werd de naam gewijzigd naar Trevenezie en werd Delle Venezie een DOC binnen hetzelfde gebied.

De keuze voor de druiven en de stijl bepalen of de wijn onder de IGT of DOC valt. Naast Pinot Grigio zijn ook druivenrassen als Chardonnay, Müller-Thurgau, Pinot Blanco en Garganega toegestaan.

Anders dan dat de naam doet vermoeden, verwijst Venezie niet naar de stad Venetië, maar naar Tre Venezie, oftewel 'Drie Venetiës': de oorspronkelijke regio's Venezia Euganea, Venezia Giulia en Venezia Tridentina, maar tegenwoordig kennen we ze onder de naam Veneto, Friuli-Venezia Giulia en Trentino-Alto.