Torrelli Catarratto-Pinot Grigio blinkend fris lichtgeel. Licht exotisch van geur met citrus, pruim, appel en bloesem. Verfrissend, mooi droog en lekker druivig van smaak met knapperige besjes, peer, grapefruit en een vleugje groene kruiden. Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. 50% Pinot Grigio, 50% Catarratto. 12,5% alc. Lekker bij de borrel, vitello tonnato en salade caprese. 

Torrelli Catarratto-Pinot Grigio

Siciliaanse wijn biedt waar voor uw geld: toegankelijke Italiaanse wijn met een eigentijdse twist en een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Inheemse druivenrassen als Pinot Grigio, Catarratto, Grillo, Nero d'Avola en Nerello Mascalese, genieten hier van het overvloedige aantal zonuren en en de positieve werking van de vulkanische gronden die te danken zijn aan de vulkaan de Etna. 

Pinot Grigio

Pinot Grigio, Pinot Gris, Grauburgunder... het is dezelfde druif die bekend staat onder verschillende namen in diverse landen over de wereld. Het waren echter de Italianen die de druif op de kaart hebben gezet en de meeste liefhebbers kennen de wijn dan ook als Pinot Grigio. Door het verschil in klimaat laat Pinot Grigio verschillende stijlen zien in Italië, de Elzas, Duitsland en de Verenigde Staten. In Italië is Pinot Grigio een droge witte wijn met fruitige aroma's van citrus, peer, appel en perzik, en zachte zuren.

Catarratto

Catarratto groeit enkel en alleen op Sicilië en staat zelfs in de top 3 van meest aangeplante druivenrassen in heel Italië. De druif geeft de Siciliaanse witte wijn zijn frisse en sappige smaak vol fruitige smaken van perzik, pruim en citrus. Je vindt deze druif als monocépage wijn, maar ook met regelmaat in blends met Chardonnay, Grillo of Inzolia.