Il Poggio Fiano Sannio krachtig goudgeel/groen. Uitbundige geur met rokerige ananas, perzik, knapperige gele pruim, mango, droge honing en een ziltig/stenige mineraliteit. Krachtig, breed en exotisch van smaak met ananas, sinasschil, nectarine en gele pompelmoes. Heel lang en vol sappig met grip, punch en weer die ziltig stenige mineralen.

Exotische top Fiano met ziltig mineralig Pouilly-Fuissé karakter. 100% Fiano. 13,5% alc. Lekker bij scampi, inktvis en pizza met ansjovis. 

Il Poggio Fiano Sannio

Hoewel verdeeld over Apulië, Sicilië en Campanië slechts 1.400 hectare wijngaard met Fiano druiven is aangeplant, wordt de druif alom beschouwd als één van de beste witte druiven van Italië. Het Italiaanse druivenras, dat vermoedelijk in Avellino het eerste levenslicht zag, gedijt het beste op vulkanische ondergrond.

De wijnen van de druif worden gekenmerkt door een breed scala aan delicate aroma's en bevatten dankzij de tufsteen een markante frisheid en mineraliteit.

Fiano

Fiano di Avellino, in 2003 door de wetgevers beloond met de hoogste kwaliteitsaanduiding voor Italiaanse wijn (D.O.C.G.), is ongetwijfeld de bekendste herkomstbenaming, maar ook Sannio D.O.C. brengt interessante Italiaanse wijnen van de autochtone druif voort.

Voor beide wijnbouwgebieden geldt dat de wijnen minimaal 85% Fiano moeten bevatten en voor 15% geassembleerd mogen worden met andere witte variëteiten. Onze TIP wijn komt uit Sannio en is voor 100% gemaakt van Fiano.