Domaine Vaudoisey-Creusefond 'Terres Blanches' Meursault rijk blinkend goudgeel. Bedwelmend mineralig bouquet van rokerige kiezel-terroir à la Corton Charlemagne met enorme concentratie aan ziltige Chardonnay rijkdom, limoen, ceder en gerookt spek.

Mondvullend breed en adembenemend intens van smaak vol citrus, gele pruim, ananas, en getoast eiken. Eindeloos lange ziltig/stenige finale. Complexe power Meursault met body en crunch. Qua stijl en inhoud gelijk aan 2017.

Slechts een paar honderd flessen van gemaakt. Afkomstig van een mini-perceel van 0,29 ha. naast 1er Crus ‘La Goutte d’Or’ en ‘Poruzots’.

15 maanden gerijpt in eiken vaten (25% nieuw). 100% Chardonnay. 14% alc. Lekker bij Bresse-kip met truffel, gegrilde kreeft en tong in botersaus.

Domaine Vaudoisey-Creusefond 'Terres Blanches' Meursault

Als je het over de top van witte Bourgogne wijn hebt, dan mag Meursault daar absoluut niet ontbreken. De kracht van een Meursault wijn zit hem vooral in zijn volle en rijke smaak met boterige en nootachtige aroma's, maar tegelijk is het geheel ook mooi in balans door de frisse tonen.

Dit alles is te danken aan de opvoeding op eiken vaten, aan het terroir met kalksteen en mergel en de langzame rijping van de druiven door het relatief koele klimaat. Hierdoor kunnen de druiven zich ook voeden met bijzondere mineralen. Uniek in smaak.

Meursault

Wijn uit Meursault is voor 95% wit en deze witte wijn wordt altijd van de Chardonnay druif gemaakt. Hoewel het dorp in de Côte de Beaune erg klein is, slechts vijf kilometer lang, zijn er toch ook grote verschillen te ontdekken in de verschillende bodems en dus is de ene Meursault de andere niet. Van Grands Crus is er geen sprake, maar er zijn wel veertien Premier Crus benoemd.

Daarnaast zijn er ook lieu-dit wijngaarden: geen Premier Cru titel, maar alsnog van uitstekende kwaliteit.