Domaine de Grange Neuve Monbazillac hoog intens goudgeel met groene glans. Rijk van geur met honing, abrikoos, ananas, acaciabloesem en een vleugje pourriture noble. Mond vullend breed en superrijk van smaak met ananas, mango, honing, sinaasappel marmalade en weer pourriture noble. De uitstekende frisheid zorgt voor evenwicht. Klassieke, rijke dessertwijn met uitstekende balans. 80% Sémillon, 10% Sauvignon Blanc, 10% Muscadelle. 13% alc. Lekker bij (fruit)desserts, tarte tatin, blauwe kaas en foie gras.

Domaine de Grange Neuve Monbazillac 

De familie Pichon-Castaing heeft in 1896 een kleine boerderij opgericht in het hart van het stadje Pomport. In het begin nog erg klein met slechts 4 ha aan wijngaarden. Stap voor stap hebben ze het familiebedrijf uitgebreid naar de grootte die het nu heeft: 70 ha. De wijngaarden strekken zich uit over de flanken van de Dordogne vallei. Nog steeds is de familie constant bezig met het ontwikkelen van gezonde en kwalitatieve druiven op een bodem van kalk en klei.

Daarbij is de juiste balans tussen het toepassen van zowel moderne als traditionele wijnmaak technieken van belang. Zo worden alle druiven handmatig geoogst. Maar het allerbelangrijkste uitgangspunt is het aanbieden van wijnen met een uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. 

Monbazillac

In de wijnregio Bergerac in het zuidwesten van Frankrijk ligt het stadje Monbazillac, omgeven door wijngaarden bij de Dordogne rivier. Hier worden voornamelijke zoete witte dessertwijnen voortgebracht, waarbij het zeeklimaat een positieve bijdrage levert aan het ontwikkelen van de Sémillon druiven. De aanwezigheid van het water resulteert in een hoge luchtvochtigheid. Samen met de vele zonuren zijn dit de perfecte omstandigheden voor edele rotting.