Nelson Cliffs Sauvignon Blanc, helder lichtgeel van kleur met een zeer frisse en uitbundige geur van citrus, tropisch fruit en vers gemaaid gras. Volle en frisse smaak die rijk is aan verleidelijke fruitige indrukken van citrus, meloen en grapefruit. Middellange ronde afdronk met frisse zuren.

Nelson

De wijnstreek Nelson is klein maar geliefd dankzij het grote aantal zonuren. Nelson ligt in het uiterste noorden van het Zuidereiland en ligt op ongeveer twee uur rijden van de wijnstreek Marlborough. De streek is een stuk kleiner dan Marlborough maar even succesvol met dezelfde druiven Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling en Pinot Noir. De wijnmakerijen in het gebied van Nelson zijn schilderachtig en nodigen uit tot een lokale proeverij gecombineerd met de lokale verse keuken.

Nelson is vooral bekend vanwege uitstekende Sauvignon Blanc wijnen. Daarnaast planten bekende wijnhuizen uit de regio, zoals Kahurangi Estate, Pinot Noir en Chardonnay aan. Deze rassen gedijen uitstekend in de vruchtbare bodem van leem en klei. Ook de Riesling wijn wordt geroemd om zijn droge en karakteristieke smaak met een klein zoetje.

Nelson Cliffs Sauvignon Blanc 2013

Druif: Sauvignon Blanc
Alc: 14%
Type: Witte wijn
Wijnhuis: Nelson Cliffs
Wijnstreek: Nelson
Land: Nieuw-Zeeland
Jaar: 2013