Poggiotondo Brunello di Montalcino warm robijnrood met diepe kern. Nog gebalde geur van rode kersen, Italiaanse charcuterie en subtiel getoast eiken. Krachtig en stevig maar toch al relatief soepel en sappig van smaak met zoete kersen, zwarte bessen, zilt/zoete tannines en een vleug cacao.

Verleidelijk sappige, klassieke Brunello uit grandioos jaar. 24 maanden gerijpt in eiken vaten. 100% Sangiovese Grosso. 14% alc. Heerlijk bij Bistecca Fiorentina, gebraden eend en salumi.

Poggiotondo Brunello di Montalcino

Sangiovese, één van de belangrijkste blauwe druivenrassen van Italië. Synoniem voor de rode wijnen uit Toscane en hoofdrolspeler in een aantal van de grootste wijnen van het land. En dat Sangiovese hoge ogen gooit, blijkt wel uit de onlangs gepubliceerde Top 100 wereldranglijst van het gerenommeerde Amerikaanse wijnmagazine Wine Spectator.

Het is één van de invloedrijke wijnranglijsten ter wereld en wordt al 32 jaar gepubliceerd. Een plekje op deze erelijst is voor een wijnboer de kers op de taart. In de hogere regionen zijn de Italiaanse Sangiovese wijnen van Brunello di Montalcino steevast vertegenwoordigd.

Brunello di Montalcino

Zoals al gezegd is Brunello di Montalcino is dé ster onder Italiaanse rode wijnen. Deze topwijn wordt gemaakt in en om het heuvelstadje Montalcino van Sangiovese Grosso: een superieure kloon van de Sangiovese druif en wordt plaatselijk ook 'Brunello' genoemd.

Aan het maken van deze wijn uit het D.O.C.G. zijn strenge voorwaarden verbonden. Zo mag Brunello di Montalcino niet eerder dan vijf jaar na de oogst op de markt worden aangeboden. Ze zijn dan krachtig en vol van smaak vol rood fruit en tannines. Typische wijnen om dus nog lang te kunnen bewaren en perfect om bij de maaltijd te schenken.