Caballo de Oro Verdejo Rueda DO stijlvolle Verdejo fonkelt prachtig strogeel in het glas en trakteert de neus op de mooie aroma’s van citrus en witte bloemen, aangevuld met friskruidige tonen van laurier en venkel.

Ook in de mond is deze Spaanse schone heerlijk fris en intens, dankzij een uitstekend samenspel van tropisch fruit als passievrucht, grapefruit en ananas en de elegant frisheid van citrusfruit. Deze schitterende Verdejo weerspiegelt de klasse van Rueda met stijl en laat dat doorklinken tot diep in de lange afdronk.

Caballo de Oro Verdejo Rueda DO

Rueda is een van de spannendste en beroemdste wijngebieden van modern Spanje. De Rueda-wijnen zijn tegenwoordig zeer gewild en wereldwijd beroemd vanwege hun voortreffelijke kwaliteit en aangenaam zachte prijs.

De belangrijkste variëteit uit Rueda is de Verdejo, een lokale druif die de wijnen authenticiteit en karakteristieke kwaliteit geven. Wijnen van deze druif zijn fris, aromatisch, kruidig en kunnen zeer goed rijpen.

Om de frisheid en fruitigheid van de druif zoveel mogelijk te bewaren worden de druiven ’s nachts, als het koeler is, geplukt. Deze wijn is gemaakt om jong te drinken en is populair over de hele wereld. Maar vlak ook de houtgerijpte Verdejo niet uit. Rijping op eiken vaten geven de wijn een voller, rijker en complexer karakter met aroma’s van honing en noten.

Deze wonderschone Verdejo is het resultaat van een samenwerking tussen de wijnmakers van Caballo d’Oro en die van het in 1988 opgerichte Bodegas Familiares Matarromera. Dit Spaanse wijnhuis, met toen alleen nog wijngaarden in Valbuena de Duero, bracht zijn eerste wijn uit in 1994 en won met die jaargang meteen de prestigieuze Best Wine in the World Award én de Grand Gold Medal in de International Wine Competition.

Dat succes is heeft Bodegas Matarromera inmiddels meerdere keren herhaald en de prijzenkast van het wijnhuis puilt uit van de prijzen en onderscheidingen. De bodega staat vooral bekend om zijn schitterend rode Ribera del Duero, gemaakt van de Spaanse druif Tempranillo, en maakt tegenwoordig ook lovenswaardige witte Verdejo’s.

Het wijnhuis heeft zijn vleugels namelijk uitgeslagen en bezit tegenwoordig wijngaarden en kelders in de belangrijkste regio’s in Spanje.

Zo bouwde eigenaar Carlos Moro in 2007 de moderne wijnmakerij Emina Rueda Winery dichtbij het historische Medina del Campo. Hier worden lokale tradities gecombineerd met innovatieve technieken om zo de allerbeste wijnen te kunnen maken.