Bloemendal Chardonnay blinkend fris lichtgeel. Zuiver en licht tropisch van geur met perzik, ananas en citrus. Verfrissend en exotisch van smaak met citrus, mango en passievrucht. Heerlijk sappig met een prima concentratie. Deze 100% Chardonnay heeft niet op eiken gerijpt en is puur gemaakt op fruit en frisheid. 13% alc. Lekker bij salades, gebakken vis en wit vlees.

Bloemendal Chardonnay

De kracht van Zuid-Afrikaanse wijn zit hem in de combinatie van het warme klimaat en de granieten bodems van meer dan 600 miljoen jaar oud. Dit levert zeer aromatische rode en witte wijn op met veel fruit en mineraliteit. Hoewel de juiste condities voor wijnbouw aanwezig waren, heeft het toch enkele eeuwen geduurd voordat wijn uit Zuid-Afrika zijn positie op de wijnmarkt heeft veroverd.

De wijnbouw heeft grote pieken en dalen gekend, waaronder de positieve invloed van de Franse Hugenoten, maar ook een grote druifluis crisis en de apartheid die meer dan veertig jaar duurde. Dankzij de inzet van jonge wijnmakers die hun ervaring en kennis hadden opgedaan in het buitenland, heeft de wijnbouw in Zuid-Afrika sinds 1990 weer een enorm impuls gekregen en sindsdien ook niet meer weg te denken.

Zuid-Afrikaanse wijn

Bijna alle Zuid-Afrikaanse wijn is afkomstig uit de Westkaap en kent beroemde gebieden als Breede-rivier vallei, Paarl, Stellenbosch en Swartland. Hier vind je diverse druivenrassen: van de inheemse Pinotage of Chenin Blanc tot aan de bekende Merlot en Chardonnay.