Doudet-Naudin Pinot Noir Rosé prachtig blinkend licht roze van kleur. Aantrekkelijk gefruit van geur met framboos, rode besjes en nectarine. Sappig en bessig van smaak, verfrissend en verfijnd met punch, lengte en een krokant bosfruit op de tong. 100% Pinot Noir. 12,5% alc. Lekker bij salade niçoise, couscoussalade en gamba’s van de grill. 

Doudet-Naudin Pinot Noir Rosé

De oorsprong van het wijnhuis Doudet-Naudin gaat terug naar 1849 en is tegelijk ook één van de oudste wijnhuizen in de Bourgogne. In 1933 werden de wijngaarden het bezit van de familie Doudet. In de loop der jaren is het domein in de familie gebleven, verder uitgebouwd en is de kwaliteit van de wijnen sterk gestegen.

Doudet-Naudin heeft als doel om de kracht van elke appellatie in de Bourgogne te benutten en te benadrukken in de wijn. De waarden authenticiteit en kwaliteit staan hierbij voorop. Christophe Rochet is degene die de leiding heeft over het gerespecteerde wijnhuis en ziet erop toe dat de waarden in stand blijven. Doudet-Naudin bezit inmiddels 13 ha wijngaard, hoofdzakelijk in het noorden van de Côte de Beaune, inclusief enkele Grand Cru parels op de Corton heuvel.

De grond bestaat voornamelijk uit klei en kalksteen en de wijngaarden liggen vooral op heuvels op het oosten en zuid-oosten. De druiven worden altijd handmatig geoogst en pneumatisch geperst.