Veuve Clicquot-Ponsardin Champagne Brut Champagne Frankrijk, vitaal fonkelend lichtgoud. Loepzuiver en verleidelijk van geur met citrus, brioche en witte bloesem. Perfect rijp en mooi droog van smaak met citrus, witte perzik, toast, iets vanille en een delicate mousse. Lange, verfijnde afdronk. Erg lekker. Al decennia één van de beste non vintage Champagnes.

Veuve Clicquot-Ponsardin

Veuve Clicquot Ponsardin is het op één na grootste champagnehuis ter wereld. Dit prestigieuze champagnehuis is opgericht in 1772 door Philippe Clicquot, maar draagt de naam van de Veuve Clicquot Ponsardin sinds de 19e eeuw. Nadat de weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin er alleen voor kwam te staan, wijdde zij zich met hart en ziel aan de zaak. Zij heeft het huis sterk en wereldwijd bekend gemaakt. In Reims en omstreken kreeg ze al snel de respectvolle bijnaam “La Grande Dame de la Champagne”.

De ruggengraat van de champagnes van Veuve Clicquot wordt gevormd door de Pinot Noir-druif. Dat geldt helemaal voor de Brut Non Vintage, waarin de huisstijl het sterkst tot uitdrukking komt. Samengesteld uit 50 tot 60 verschillende Crus met 50 procent of meer Pinot Noir, zo’n 30 procent Chardonnay en de rest Pinot Meunier en wel 35 tot soms 40% reservewijnen uit oudere jaren.

Het meest kenmerkende van de Brut Non Vintage – en dat is tegelijk het meest kenmerkende van de huisstijl van Veuve Clicquot – is de verrukkelijke kwaliteit en het volle, krachtige en rijke karakter. Veuve Clicquot Yellow Label brut is zowel in uiterlijk als in smaak opvallend en uitermate stijlvol. Door de volle, stevige structuur en de rijke, complexe smaak is het serieus genieten. Dit is een champagne voor de echte kenner en liefhebber. Zeer geschikt als aperitief, maar sterk genoeg om ook bij bepaalde gerechten te schenken.

Veuve Clicquot-Ponsardin Champagne Brut Champagne Frankrijk


Druif: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier
Alc: 12%
Type: Champagne
Wijnhuis: Veuve Clicquot-Ponsardin
Wijnstreek: Champagne
Land: Frankrijk
Jaar: non vintage