Domaine Germain Pere & Fils Saint Romain AOC bleekgeel van kleur met groene tinten. In de neus witte bloesem en subtiele houttonen. Vol van smaak met rijp fruit, een subtiele romig heid en een mineraaltje. De wijn heeft 4 maanden op houten vaten kunnen rijpen. De aroma's die hierdoor zijn ontstaan en de perfecte balans van de wijn vormen een uniek samenspel.

Domaine Germain

Domaine Germain is een prachtig prestigieus familiehuis gelegen in Bourgogne, aan de voet van een klif en nabij het schilderachtige dorpje Saint-Romain. Met de aankoop van een klein perceel in Saint-Romain is het hier in 1955 allemaal begonnen. Geleidelijk aan kocht Bernard Germain meerdere percelen in o.a. Pommard, Beaune en Haut Côtes de Beaune. Vanaf 1976 ging zoon Patrick zijn vader helpen met het bedrijf. De verkoop buiten Bourgogne werd uitgebreid, wijnen werden verkocht aan restaurants en de wijnkelder werd toegankelijk voor klanten.

Het doel is om wijnen te creëren die hun natuurlijke karakter op bijzondere wijze uitdrukken. Door met kleine wijngaarden te werken, weet het bedrijf de pure authenticiteit van Bourgogne te behouden. Kleinzoon Arnaud heeft deze traditie in 2009 overgenomen en heeft inmiddels al meer dan 25 jaar ervaring met wijn. De wijnkaart van het wijnhuis bevat nu dan ook de meest prachtige wijnen zoals Meursault, Volnay, Chambolle-Musigny en Puligny-Montrachet, die jaarlijks op verschillende internationale concoursen staan te schitteren op het podium.

Saint-Romain

De gemeente Saint Romain is gelegen in de Côte de Beune. De wijngaarden liggen op hellingen ten westen van Auxey-Duresses. De herkomstbenaming (Appellation d`origine contrôlée, afgekort AOC) Saint-Romain mag gebruikt worden voor rode wijn van de Pinot Noir druif, en witte wijn van Chardonnay. Iets meer dan de helft van de totale productie bestaat uit witte wijn.