Viña Agustina Gran Reserva DO Catalunya, vitaal warm donkerrood met diepe kern. Verleidelijk van geur met rode en zwarte kersen, bramen, wat cacao en vanille. Een perfecte smaakcombinatie van verse bosvruchten, zwart fruit, vanille en kruiden zorgen voor een uitzonderlijke, fluweelzachte wijn. In de afdronk lekker fruitig en kruidig met weer vanille en ceder. Fraai versmolten 7 jaar oude Gran Reserva. Nu perfect op dronk. 50% Garnacha, 30% Tempranillo en 20% Cabernet Sauvignon. 24 maanden gerijpt op Amerikaanse eiken vaten.

Uitstekend smakende Spaanse rode wijn uit het pittoreske Catalunya, dat een waar genot is voor wijnliefhebbers. Een fraai versmolten 7 jaar oude Gran Reserva, die 24 maanden gerijpt heeft op Amerikaanse eiken vaten. Deze wijn smaakt ideaal bij gegrild vlees, tapas en pasta bolognese.

Viña Agustina

Viña Agustina werd ruim 70 jaar geleden opgericht in de stad Alicante, 100km ten zuiden van Valencia. Vandaag de dag heeft Viña Agustina diverse wijngaarden verspreid over geheel Spanje en is één van de meest prestigieuze wijnhuizen van het land. De selectie en het oogsten van de druiven wordt nog grotendeels handmatig gedaan om een optimale kwaliteit te garanderen.

Gran Reserva

Gran Reserva is een Spaanse term voor wijnen die een minimale houtrijping van twee jaar hebben en vervolgens nog eens drie jaar op fles. Deze wijnen mogen pas in het zesde jaar na de oogst verkocht worden. Witte wijn en rosé Gran Reserva zijn vrij zeldzaam. Bij deze wijnen is een houtrijping van minimaal zes maanden verplicht. De wijn mag pas in de vijfde jaar na de oogst verkocht worden.

Catalunya

Vandaag de dag bestrijkt Catalunya als politiek en cultureel autonoom deel van Spanje nog slechts de vier eilanden voor de kust, en de vier provincies in het noordoosten van het Iberisch Schiereiland. Maar wat de Catalanen echter nooit zijn kwijt geraakt zijn hun trots, eigen taal, cultuur, handelsgeest en ondernemingszin. Deze karaktereigenschappen zijn wellicht nog het meest zichtbaar in de wijn die uit Catalunya komt. Catalunya is zonder twijfel een waar genot voor de echte wijnliefhebber en fijnproever. Pittoreske dorpjes, ongerepte natuur, imposante wijnhuizen, adembenemende stranden en schitterende wijngaarden.
 

Viña Agustina Gran Reserva DO Catalunya Spanje

 


Druif: Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon
Alc: 13%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Viña Agustina
Wijnstreek: Catalunya
Land: Spanje
Jaar: 2009