Terre del Barolo 'Rocche di Castiglione' Barolo Riserva diep robijnrood met fluwelen rand. Edel en complex, als een Barolo concert van geuren: “tar and roses”, mahonie, aardsheid, choco, truffel, vanille en zwarte kers. De smaak is een en al charme met framboos, witte chocolade, ceder, leer en iets van rozen. Romig en satijnzacht van stijl met lange finale. Hemelse Riserva uit topgebied én topjaar met zalvend lange nasmaak. 14% alc.

Terre del Barolo 'Rocche di Castiglione' Barolo Riserva

Nebbiolo, een druif die al eeuwenlang bestaat, maar ondanks zijn rijke historie niet altijd in trek geweest. Lange tijd waren de zuren van de wijn veel te overheersend. Toch werd de druif volop ingezet, maar wel als basis van zoete wijn. Pas na de negentiende eeuw nam de populariteit weer toe. Vanaf toen werden er moderne wijntechnieken toegepast, waaronder de voor Nebbiolo zo belangrijke malolactische vergisting.

Nebbiolo druif

Nebbiolo is nu onlosmakelijk verbonden aan de volle Barolo wijnen. Door de vele tannines in de schil en de typerende hoge zuurgraad zijn dit wijnen met een ongelooflijke bewaarcapaciteit, vaak wel zo'n 30 jaar! Direct na de vinificatie bevatten de wijnen nog strenge tannines, waardoor ze nog niet drinkbaar zijn. Na een lange rijping van minimaal 18 maanden op eikenhouten vaten wordt Barolo een stuk zachter. Dan komen ook de typische Nebbiolo smaken naar de voorgrond van rozen, kersen, leer en anijs.

Nebbiolo komt het beste tot zijn recht in de heuvels van Piemonte en is daarmee ook de bekendste druif van de streek.