Domaine Laubron Pinot Noir Pommard, vitaal paarsrood met een diepe geur van cassis, rode kers, vlier en vanille. Vol luxe en met een stevige body. Erg smakelijk door de combinatie van fruit (kers en pruim), espresso, tabak en chocolade met een minty oak toets. Sappige, malse terroir wijn, satijnig van structuur en perfect in balans.

Een krachtige wijn met een weelderige geur en een stevige smaak van espresso, tabak en chocolade. Nadat de wijnen hand geplukt en gesorteerd zijn en de malolactische gisting ondergaan is, rijpte deze zo'n 12 maanden verder op eiken vaten. Hiervoor zijn 1/3 nieuwe vaten en 2/3 oudere vaten gebruikt. Het resultaat is een prachtige wijn die heerlijke smaakt bij bij wildgerechten of lamsstoof, maar ook bij smaakvolle kazen.

Pommard

Pommard 1er Cru wijnen zijn gemaakt onder strikte productievoorschriften. Zo mogen alleen druiven van Pommard wijngaarden gebruikt worden. De Franse regering is verantwoordelijk voor de appellation. De wijngaarden van Pommard liggen tussen de heuvels van Mont Buisson en Montagne-Saint-Desiree in de Bourgogne, één van 's werelds meest beroemde wijngebieden.

De wijnen van het 340 ha grote gebied Pommard hebben eeuwenlang een magische klank in de wijnwereld. Deze waren in Engeland zo populair, dat de wijn jarenlang binnen een week was uitverkocht. En nog steeds zijn de prestigieuze wijnen uit Pommard vaak te vinden op de wijnkaart. De bekendste zijn Les Epenots en Les Rugiens.

Ooit was Pommard beroemd om zijn witte wijnen. Later werd meer de nadruk op rode wijnen gelegd. Het bouqet is weelderig en vol rood fruit. Deze wijn past goed bij wildgerechten of zacht, belegen kazen.
 

Domaine Laubron Pinot Noir Pommard Bourgogne Frankrijk


Druif: Pinot Noir
Alc: 13%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Domaine Laubron
Wijnstreek: Bourgogne
Land: Frankrijk
Jaar: 2014