Stellenzicht Golden Triangle Pinotage WO Stellenbosch, Uit het Zuid-Afrikaanse wijngebied 'de Gouden Driehoek' presenteren wij deze krachtige en geconcentreerde Stellenzicht Pinotage, uit handen van bekend wijnmaker Guy Webber. Met de Stellenzicht range weet de meester van de Pinotage wijnen wederom het beste uit deze typische Zuid-Afrikaanse druif te halen.

Een intens donkerrode wijn die uit zijn voegen barst van het rijpe fruit. Aroma`s van frambozen, kersen, bramen, specerijen en de voor Pinotage zo typische toon van tabak in de neus kondigen een complexe wijn aan. Krachtige en zeer intense smaak vol sappig en rijp cassis fruit, chocolade, mokka, peper en een lichte vanilletoon.

Wijnhuis Stellenzicht

Wijnhuis Stellenzicht is al ontstaan in 1692. Het maakte toen deel uit van een groot wijngebied dat nu wereldwijd bekend is als “Stellenbosch”. Destijds heette het wijnhuis Rustenburg terwijl er al een ander wijnhuis was met de naam Rustenberg, hierdoor trad er vaak verwarring op. Volgens de verhalen ontmoetten beide eigenaren elkaar op een avond in een pub in Stellenbosch. Beiden hadden te diep in het glaasje gekeken en besloten met het spelletje ‘kop en munt’ het recht te bepalen op de naam. De eigenaar van Rustenberg (nog steeds bestaand) kreeg gelijk en Rustenburg werd daarop omgedoopt tot Stellenzicht.

In 1981 werd Stellenzicht aangekocht door de internationale bankier en financier Hans-Joachim Schreiber en in 1998 werd Guy Webber aangesteld als wijnmaker bij Stellenzicht. Het wijnhuis beschikt over maar liefst 227 hectare, waarvan ruim 100 hectare beplant is met wijnstokken. Het ligt in een uitstekend wijngebied dat bekend staat als de Gouden Driehoek, dit komt door het unieke terroir en omdat dit wijngebied slechts een paar kilometer van Valsbaai ligt. Hier staat altijd een wind, die in de zomer koelte brengt over de wijngaarden. Deze wind in combinatie met het unieke terroir geeft schitterende kwaliteitswijnen.

Stellenzicht Golden Triangle Pinotage WO Stellenbosch

Druif: Pinotage 
Alc: 14,5% 
Type: Rode wijn 
Wijnhuis: Stellenzicht 
Wijnstreek: Stellenbosch 
Land: Zuid-Afrika 
Jaar: 2016