The Grinder Pinotage Western Cape WO een grote houtgerijpte rode wijn uit Zuid-Afrika voor de liefhebber van al die heerlijke smaken én van wijn natuurlijk. Want met deze krachtpatser toont wijnmakerij The Grape Grinder een compleet nieuwe kant van de Zuid-Afrikaanse druif. Een kick-ass kant, die onweerstaanbaar goed combineert met de sappige fruitsmaken van de druif. Alsof de beste druiven door een koffiemolen zijn gehaald. Een wijn zo rijk en krachtig.

The Grinder Pinotage Western Cape WO

The Grape Grinder Wine Company werd in 2010 opgericht met het uitdrukkelijke doel om de creatieve energie die aanwezig is in de moderne Zuid-Afrikaanse wijnindustrie aan internationale wijnliefhebbers te presenteren. Dat lukt het innoverende wijnbedrijf wonderbaarlijk goed. In Canada zijn de wijnen van The Grape Grinder niet áán te slepen en ook de grote wijnconcoursen en de internationale media zijn bijzonder lovend over de wijnen uit het Zuid-Afrikaanse Westkaap.

Zo noemde het Amerikaanse The Huffington Post deze Pinotage ‘a real serious bad boy wine’ en beschreef het eveneens Amerikaanse Vino 100 deze Grinder als ‘de toekomst van Pinotage’. Tijdens het Shanghai Wine & Spirits Festival in 2016 is de smaakvolle krachtpatser bovendien uitgeroepen tot publiekslieveling.

De jaargang 2017 maakt zich nu op voor een weergaloos optreden tijdens grote internationale wijnbeurzen. Gezien de bijzonder smaakvolle en complexe manier waarop deze jaargang uit het vat is gekomen, verwachten de wijnmakers dat ook de nieuwste Grinder Pinotage weer flink in de prijzen valt. En dat is waar het wijnmakers en goede vrienden Oliver Kirsten en Johan du Toit om te doen was en is.

Pinotage, de trots van Zuid-Afrika

De Pinotage is het resultaat van een gepassioneerde verhouding tussen de Franse druiven Pinot Noir en Hermitage, tegenwoordig beter bekend als Cinsault. De druif is in 1925 geboren in de universiteit van Stellenbosch, onder toeziend oog van professor Perold.

Inmiddels is de liefdesbaby uitgegroeid tot de trots van Zuid-Afrika, ondanks zijn koppigheid. De druif is namelijk niet de makkelijkste om mee te werken. Maar met de nodige aandacht, en die krijgt-ie bij The Grape Grinder, het beperken van de opbrengst, zorgvuldige vinificatie en de nodige rust op eiken laat de druif zich van de beste kant zien.

Met als resultaat een wijn als geen ander: vol bessen, gekonfijt fruit, specerijen en, in de betere exemplaren zoals deze waanzinnige Pinotage, tonen van koffie, mokka en chocolade. Daarmee heeft de druif van de Nieuwe Wereld zichzelf meer dan bewezen op het internationale wijnpodium. Niet verwonderlijk dus dat de trots van Zuid-Afrika tegenwoordig ook wordt verbouwd in Nieuw-Zeeland, Brazilië en de Verenigde Staten.