Sol I Terra Priorat vet purperrood/zwart met ondoorzichtige kern. Volrijp en fruitrijk van geur met zwoel donkere bosvruchten, toast en cacao. Mond vullend breed, zwoel en krachtig van smaak vol blauwe en zwarte bessen met accenten van toast en vanille. Tegelijk boterzacht van textuur met een goede frisheid en lange afdronk. Uitstekende Priorat van oude stokken uit topjaar.

6 maanden gelagerd in Franse en Amerikaanse eiken barriques. Afkomstig van 50+ jaar oude stokken aangeplant op de beroemde ‘llicorella’ (leisteen) bodems op de steile terrassen van Priorat. 60% Cariñena, 30% Garnacha, 10% Syrah. 14% alc. Lekker bij gegrild vlees, stoofschotels (confit de canard/cassoulet), hartige tapas en oude brokkel kazen

Sol I Terra Priorat

Het Spaanse wijngebied Priorat wordt getypeerd door het ruige en onherbergzame berglandschap, waarbij de wijngaarden op hoogtes tussen de 100 en 700 meter staan aangeplant op steile terrassen. Ook de bodem is één van de succesfactoren van Priorat. De unieke en beroemde bodemsamenstelling van leisteen en graniet staat ook bekend als 'llicorella'.

Door de dikke bovengrond van lei wortelen de oude wijnstokken zich diep in de bodem om de weg naar het water te vinden. En dat zorgt voor zeer krachtige Spaanse rode wijnen van een indrukwekkend mooi niveau. Zo goed zelfs dat Priorat wijnen bij de absolute top horen van wijnland Spanje.