Château Sixtine Châteauneuf du Pape deze charmante cuvée is een stoere en rijke boeren gespierde Châteauneuf du Pape uit het fruitige jaar 2015. Al bij het openen van de fles komt het ongelooflijk intense bouquet duidelijk naar voren met warme indrukken van zwarte bessen, zoethout, rijpe kersen en specerijen. Zijdezacht van smaak met aroma’s van kersen, pruimen, laurier, zachte chocolade en kruiden. Een heerlijke wijn met een onvergetelijke smaaksensatie welke u doet verlangen naar de volgende slok.

Château Sixtine

Geen enkel ander wijnhuis in Châteauneuf du Pape heeft zo'n legendarische status als die van de familie Diffonty. De geschiedenis van de familie gaat ver terug, tot in het jaar 1673. Een boerenfamilie in hart en nieren. Pas in het begin van de 20ste begon de familie met het maken van wijn. Félicien Henri Désiré Diffonty legde in 1924 officieel de eerste steen van het wijngoed. Lange tijd bestond het bedrijf onder de naam Cuvée de Vatican, in 1958 werd het wijngoed daadwerkelijk door paus Johannes XXII gezegend.

Tegenwoordig wordt het château geleid door Jean Marc en Karine Diffonty. Dit wijngoed is een van de grote namen van de zuidelijke Rhône, waar men vanuit een lange traditie met gebruik van de moderne technieken voortreffelijke wijnen weet te maken.

Châteauneuf du Pape

Châteauneuf du Pape is een beroemd Frans wijndorp gelegen aan de oever van de Rhône. De wijnen uit dit gebied hebben een onberispelijke reputatie. De naam Châteauneuf-du-Pape komt voort uit een eeuwenoud kasteel waar vroeger de Paus van Avignon verbleef. De wijnboeren uit dit gebied mogen hun wijnen samenstellen uit maar liefst 13 toegestane druivensoorten. De wijnen zijn zeer krachtig en geconcentreerd met een uitbundige kruidigheid en verleidelijk fruit.