Cave de Pazac 'Le Pigeonnier' Costières de Nîmes vitaal dik purperrood/zwart. In de geur een explosie van zwoel rijpe braambessen, donker bosfruit, garrigue en viooltjes. Mond vullend en breed sappig van smaak vol zoet donkere bosvruchten, blauwe bessen. Lekker ‘vet’ van textuur met een goede concentratie. Rijk gefruit krachtig rood uit de Rhône vallei. 60% Syrah, 15% Carignan, 15% Marselan en 10% Grenache. 14,5% alc. Lekker bij gegrild rund- en varkensvlees, kruidige stoofpotjes en saucisson de Lyon. 

Cave de Pazac 'Le Pigeonnier' Costières de Nîmes

Het huis Cave de Pazac maakt wijnen in Costières de Nîmes, het aangrenzende Côtes du Rhone, Pays d'Oc en Pont du Gard. Én met succes. Ze bieden kwaliteit en diversiteit en hun Franse wijnen worden regelmatig bekroond met medailles op het Concours Général Agricole in Parijs en bij de Orange Wine Competition. De focus ligt op het maken van rode wijn, waarbij onder andere het bijzondere terroir in de Rhône van grote invloed is.

De bodems, bestaande uit grote kiezelstenen, warmen in de zomer flink op en geven de warmte in de nachten goed door aan de wijnstokken. Hierdoor kunnen de Syrah en Grenache druiven uitstekend rijpen. Daarnaast bevatten de bodems veel klei, waardoor de regen goed wordt opgeslagen. Tot slot zorgt de mistral, de krachtige noordelijke wind, ervoor dat de wolken verdreven worden en blaast de wijnstokken na een regenbui droog. Hierdoor wordt de kans op rot geminimaliseerd.

Costières de Nîmes wijn

Het opkomende wijngebied Costières de Nîmes bevindt zich in het noordoosten van de Languedoc. Vroeger was het gebied bekend onder de naam Costières du Gard en door de hoeveelheid bulkwijn. Gelukkig is er een enorme kwaliteitslag gemaakt. In 1986 werd dan ook de AOC classificatie toegekend en in 1989 wijzigde de naam naar Costières de Nîmes. Rode wijn uit Costières de Nîmes kenmerkt zich door het elegante karakter met veel tonen van rood fruit en past uitstekend bij gegrild vlees.