Scanavino Barolo, granaatrood van kleur met een chocolade bruine rand. Complexe neus van kaneel, gedroogde vijgen, gekonfijt fruit en kruidnagel. In de mond is vol en goed uitgebalanceerd, en ontwikkelt alle smaken op de neus. De afwerking is subliem, lang en complex.

Piëmonte


Piëmonte is vertaald "aan de voet van de bergen. De helft van dit prachtige wijgebied is inderdaad bergachtig, de Alpen in het westen vormt de grens met Frankrijk, in het zuiden vormen de heuvels van Monferrato en van de Langhe voor de natuurlijke afbakening van het wijngebied. De wijngaarden in dit gebied bevinden zich op de stijle hellingen van de bergen en heuvels in het landschap, zo gunstig als maar mogelijk voor de optimale omstandigheden van de druiven die er groeien.

Barolo


Wijn der koningen, koning der wijnen. Deze woorden gebruiken de inwoners van Piëmonte voor de Barolo. De wijn die hen het meeste aan het hart ligt. Barolo wordt altijd gemaakt van de Nebbiolo druif, die in Italië veelvuldig is aangeplant. Deze wijnen hebben een forse tanninestructuur en hebben dan ook een lange rijping nodig voor dat deze op de markt kan worden gebracht.

Scanavino Barolo DOCG 2009


Druif: Nebbiolo
Alc: 14%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Scanavino
Wijnstreek: Piëmonte
Land: Italië
Jaar: 2009