Olarra Clasico 'Celebración 95' Rioja Reserva diep warm krachtig donkerrood. Aantrekkelijk walmend geurig bouquet vol rood en zwart fruit met de kenmerkende charme van een grote Reserva: zwoele vanille, mokka en cacao met een mollige diepgang.

Mondvullend breed en boterzacht van smaak met zwarte kersen, cranberry, wilde bramen, vanille, karamel, truffel en chocolade. Boterzachte, rijk genuanceerde top Rioja Reserva uit groot jaar.

Speciale feestcuvée van de beste Tempranillo (80%) en Mazuela (20%) van 2016. 16 maanden gerijpt op eiken vaten. 13,5% alc. Heerlijk bij gegrild vlees, stoofschotels, Iberico ham, oude Goudse en Manchego kaas.

Olarra Clasico 'Celebración 95' Rioja Reserva

Bodegas Olarra ligt bij Logroño in het hart van Rioja en staat sinds zijn oprichting in 1973 bekend om zijn hoge kwaliteits Rioja’s. Olarra behoort tot de de top 20 van de beste wijnhuizen ter wereld en werd in 2013 door de International Wine & Spirits Competition uitgeroepen tot Best Spanish Wine Producer of the year.

De jaargang 2016 wordt in Rioja samen met 2010 tot de beste jaren van deze eeuw gerekend. 2016 excelleert door zijn gebalde rijkdom aan fruit met de juiste textuur en frisheid om op eiken groot te brengen. Hierdoor hebben de houtgerijpte Rioja’s van 2016 zich uitstekend ontwikkeld.

Rioja Reserva

Rioja ontleent zijn naam aan de Rio de Oja, een zijrivier van de Ebro. Waarlangs op beide oevers ruim 60.000 hectare aan wijngaard ligt. Spaanse rode wijnen uit Rioja worden gemaakt van Tempranillo, Garnacha, Graciano en Mazuela en zijn er in 4 verschillende kwaliteiten.

Rioja tinto, Rioja Crianza, Rioja Reserva en Gran Reserva. Waarbij Rioja Reserva minstens 12 maanden op eiken moet rijpen en daarna nog eens minimaal 24 maanden op fles.