Mezzacorona Terre del Noce Merlot is een heerlijke ronde en sappige Italiaanse Merlot met een kruidige toon. De wijn heeft een mooie donker rode kleur. Aroma's van zwarte kersen, wat kruidigheid en drop. De smaak is soepel, vol met veel fruit, een klein bittertje en een frisse afdronk. Serveren op ongeveer 16-18°C, prima huiswijn die tevens geschikt is voor de begeleiding van niet al te uitgesproken gerechten.

Deels traditionele rode vinificatie met een gemiddeld lange inweking van de druiven, deels vinificatie via de Maceration Carbonique methode, voor optimale fruitexpressie.

Mezzacorona


Mezzacorona ligt aan de voet van de majestueuze Italiaanse Dolomieten. Zijn wijngaarden met pergola trellising, kenmerkend voor de regio, lopen van het Gardameer aan de uitlopers van de torenhoge Dolomieten. Een frisse en wilde wind waait uit de meer dan 400 meren en talrijke gletsjers op de omliggende bergen.

Dankzij een scala aan microklimaten, variërend van de Middellandse Zee tot de Alpen, en meer dan een eeuw aan ervaring van wijnmaken, plant Mezzacorona  druivensoorten in de zones die het best is afgestemd op de behoeften van elke rassen, waardoor ze de aroma’s en smaak van hun gebied genieten.

De naam MezzaCorona betekent zoveel als "in het midden van de bergenkroon" een naam die wanneer je in dit gebied bent, veelzeggend is.

 

Mezzacorona Terre del Noce Merlot 2012


Druif: Merlot
Alc: 12,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Mezzacorrona, Terre del Noce
Wijnstreek: Trentino-Alto Adige
Land: Italië
Jaar: 2012