Manieri ‘Il Re del Sud’ Aglianico dik purperrood/zwart. Breed geurig bouquet van donker bosfruit, kersen en framboos met een vleugje nieuw leer. Lekker sappig en weelderig rijk van smaak vol zoete bosbessen, rode en zwarte kersen met een uitstekende concentratie, vettige structuur en een mooie frisheid. Draagt met recht de naam ‘Koning van het Zuiden’. Erg lekker. 100% Aglianico. 13,5% alc. Lekker bij Italiaanse worstjes, ossobucco en Parmezaanse kaas.

Manieri ‘Il Re del Sud’ Aglianico

De Italiaanse rode wijn komt van kalkstenen heuvels vlak buiten de D.O.C. Castel del Monte in het noorden van Puglia aan de voet van de Dolomieten. Hier wordt de Aglianico druif gezien als de meest hoogwaardige druif van de regio. Samen met Nebbiolo en Sangiovese behoort deze druif tot de drie nobelste rode druivenrassen van Italië. Je vindt hem bijna alleen in het zuiden van Italië waar de condities perfect zijn. De laat rijpende druif heeft een erg dikke schil en brengt Italiaanse wijn voort met een diep donkerrode kleur, veel concentraat, tannines en de juiste zuurgraad. En dat maakt de Aglianico tot de perfecte bewaarwijn.

Aglianico

'Il Re del Sud' betekent de 'Koning van het Zuiden'. En daarmee maakt Manieri een knipoog naar de beroemde Barolo wijn die koning is van het noordelijke Piëmonte. Waar Barolo echter meestal vijf jaar moet rijpen om zijn nukkige structuur te laten versmelten, heeft deze Manieri Aglianico nu al een heerlijk verleidelijk romig karakter door zijn zuidelijke herkomst.