Les Suzerains Saint-Joseph, fruitige topwijn van Les Suzerains uit het noordelijke Rhône gebied. Diep paars van kleur met een opvallende neus van rijp zwart fruit en specerijen. Krachtige en volle smaak van kersen, bessen, peper, specerijen en vanille. Nu al heerlijk op dronk maar de wijn zal zich over de komende jaren heen nog prachtig ontwikkelen. Deze wijn heeft een houtlagering gehad van 10 maanden.

Saint-Joseph


Saint-Joseph is het meeste noordelijke en uitgestrekte appellatie van het Rhône gebied. Maar liefst 26 gemeentes liggen hier verspreid en liggen voornamelijk aan de rechteroever van de Rhône tussen Chavanay in het noorden en Guilherand in het zuiden. In Saint-Joseph worden er maar liefst 90% rode wijnen geproduceerd van Shiraz. Witte wijnen worden doorgaans gemaakt van Marsanne en Roussane. De ligging ten opzichte van de zon, op steile terrassen en de leeftijd van de wijnstokken zijn enorm bepalend voor het eindresultaat. Het karakter van Saint-Joseph is robuust met donker bessen fruit.

Deze delicate en lekkere wijn werd al verhandeld in de 16e eeuw. Hij werd geschonken aan de tafel van de Franse koningen. In de 18e eeuw kreeg hij zijn huidige naam van de Jezuïeten van Tournon. Tussen 1956 en 1969 werden alle wijngaarden van dit gedeelte van de Côtes du Rhône samengevoegd en verheven tot AOC Saint-Joseph.

Les Suzerains Saint-Joseph AOC 2012


Druif: Shiraz
Alc: 12,5%%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Gigondas
Wijnstreek: Rhône, Saint-Joseph AOC
Land: Frankrijk
Jaar: 2012