La Fiorita DOCG Brunello di Montalcino, fraai ontwikkeld diep warmrood met donkere kern. Rijk, rijp en complex van geur. Wat een klasse, vol mahonie, kirsch en chocolade met nuances van tabak, espresso en mokka. Mond vullend breed en zeer krachtig van smaak met fluweelzacht kersenfruit, mokka, impressies van Christmas pudding, fraai versmolten tannine, karamel en chocola. Weelderige, rijke Brunello uit topjaar 2009. 100% Brunello, 15% alc.

24 maanden gerijpt op eiken (12 maanden op nieuwe en tweedejaars Franse eiken vaten van 500 liter; daarna 12 maanden op Sloveense eiken vaten van 8000 liter), rust daarna 8 maanden op staal en rijpt nog eens 24 maanden op fles voordat de wijn vrijgegeven wordt voor verkoop. Nu van genieten, opleg baar tot 2024-2030. Lekker bij gegrild lamsvlees met truffel.

Ervaar de weelderige en rijke Brunello di Montalcino uit het topjaar 2009. De Italiaanse rode wijn is zeer krachtig van smaak met fluweelzacht kersenfruit, mokka, fraai versmolten tannine, karamel en chocola.

La Fiorita

La Fiorita is opgericht in 1992 vanuit een project dat Roberto Cipresso, een opkomende wijnmaker destijds, deelde met twee vrienden. Dankzij het sterke en herkenbare terroir dat perfect was voor de Sangiovese druif, konden hier de mooiste Brunello wijnen gemaakt worden. De eerste wijngaard bestond uit een halve hectare en de jaarlijkse productie was slechts 1.000 flessen Brunello. De eerste oogst was van 1993 en deze is volledig en-primeur gekocht door Enoteca Pinchiorri uit Florence. De kelder bevond zich in een oud gebouw uit de 18e eeuw in het hart van de middeleeuwse stad van Castelnuovo Abate.

De eerste wijngaard werd gevolgd door de inplanting van de Poggio al Sole wijngaard en vervolgens van de wijngaard van Pian Bossolino. Hierdoor steeg de jaarlijkse productie tot 25.000 flessen, verdeeld tussen "gewone" Brunello en Brunello Riserva. De oorspronkelijke kelder, met grote charme en aantrekkingskracht, was een belangrijk onderdeel van de eerste fase van het wijnhuis.

De intrede van Natalie Oliveros naast Roberto Cipresso zorgde voor nieuwe hoofdstukken in het leven van La Fiorita. De kelder werd onmiddellijk naar een nieuw gebouw verplaatst met ultramoderne tools en apparatuur voor de selectie van de druiven en de vinificatie en de rijpingsprocessen.