Poggio Nardone 'Cuvee 220' Rosso Toscana indrukwekkend vet donkerrood met diepe kern. Rijk en geconcentreerd van geur met cassis, zwoel kersenfruit, getoast eiken en die voor Toscane zo typerende aardse specerijen. Krachtig van smaak vol fruitige rijkdom, Italiaanse kruiderij, ceder en vanille van het eiken. Stevige Toscaan met breed smaakpallet uit topjaar. 50% Cabernet, 30% Sangiovese en 20% Merlot. 14% alc. 12 maanden gelagerd op eiken vaten. Heerlijk bij een mooi stuk gebraden rund of Parmezaanse brokkel kaas.

Poggio Nardone 'Cuvee 220' Rosso Toscana 

Poggio Nardone ligt in het beroemde Toscaanse dorpje Montalcino. De wijngaarden strekken zich uit over heuvels van 350 meter boven zeeniveau. Het perceel waar de geselecteerde wijn vandaan komt, ligt in Maremma vlakbij de kust op 220 meter hoogte. Vandaar de naam ‘ ‘Cuvée 220‘. De bodem heeft een goed drainerende toplaag, en bestaat uit zandsteen en oeroude kwartsriffen, waardoor hij rijk is aan mineralen. Door de vele zonuren worden de druiven hier goed rijp. De verkoelende zeewind zorgt ervoor dat het niet té heet wordt, en blaast de druiven bij regen snel weer droog.

De 2015 Cuvée 220 is voor het grootse deel gemaakt van dé ster druif van de oogst: de Cabernet Sauvignon. Dat 2015 ook hier een topjaar is bewijst de hoge kwaliteit van de Sangiovese met zijn zwoele zoete kersenfruit én uitbundige aromatische karakter. Een partij vol romige Merlot maakt de wijn tot slot compleet. Alle druiven werden apart gevinifieerd bij een temperatuur van maximaal 30 °C. Met een wijnbereiding die gericht was op complexiteit, kracht en balans.