Onorio Sangiovese gloedvol diep warm donkerrood. Bedwelmend romig gekruid van geur vol zwarte kersen, bosbes, braam en truffel molligheid. Mond vullend breed en zacht van smaak met weer zoete bessen, kersen, cacao en zwoele Italiaanse specerijen. Vol romige klasse Sangiovese met de zoet kruidige weelde van Amarone en het malse truffeltje van Brunello. 96/100 punten van Luca Maroni. 100% Sangiovese. 13% alc. Lekker bij Italiaanse charcuterie, kruidige stoofpotten en paddenstoelen risotto met vers geschaafde truffel.

Onorio Sangiovese

Sangiovese is een blauwe druif die in wijnland Italië onmisbaar is. Maar liefst 70 tot 80% van alle wijngaarden is aangeplant met de Sangiovese druif. Vooral in Toscane en Umbrië is de druif bijzonder goed vertegenwoordigd. Een klassieke Sangiovese bevat veel zuren, stevige tannines en de typerende kruidige aroma's met kersen en tijm. Een moderne stijl is te herkennen aan soepelere zuren met vanille aroma's.

Sangiovese

Maar ook het klimaat en terroir spelen een grote rol in het wijnmaakproces. Waar internationale druivenrassen als Chardonnay en Cabernet Sauvignon bijna overal ter wereld hun plek vinden, is Sangiovese erg gevoelig voor invloeden van het klimaat. Ook heeft natuurlijk de houtlagering veel invloed op het uiteindelijke resultaat. Houtrijping zorgt voor rode Italiaanse wijnen met nuances van karamel, gekonfijt fruit en aardse rokerigheid. Hoewel 100% Sangiovese regelmatig voorkomt, laat de druif ook prachtige resultaten zien in een blend met Cabernet Sauvignon, Canaiolo en Mamolo.