Regalità Rosso Toscana diep intens donkerrood met mahonie warme rand. Bedwelmend mooi van geur vol zwarte bessen, getoast eiken, kokos en boerse specerijen. Krachtig, complex en rijk gespierd van smaak.

Vol romige mokka, zoete rode vruchten, iets van truffel en chocolade. Stevig en lang met een malse textuur om op te bijten. Stevig gespierde ‘Super Tuscan’ met weelde, body en rijkdom.

30% Sangiovese, 20% Merlot en 50% Cabernet Sauvignon. 14% alc. Lekker bij spaghetti al ragù, pasta met worst en salie en Parmezaan.

Regalità Rosso Toscana

De wijn is gemaakt door de zeer ervaren wijnmaker Tiziano Ciacci, die al 30 jaar een toonaangevend wijnmaker is in Toscane en zijn vader, die het wijnbedrijf in 1956 oprichtte, als eigenaar/hoofdwijnmaker opvolgde.

Toscaanse rode wijn

De wijngaarden liggen tegen de beroemde Maremma heuvels aan en de wijnstokken staan op 250 meter hoogte. Door de bodemstructuur vol kalk, stenen en zand is de afwatering perfect en zorgt de zeewind voor de nodige verkoeling van de Sangiovese, Merlot en Cabernet Sauvignon druiven.

De traditioneel gemaakte Toscaanse wijn is gemaakt van 3 verschillende soorten eikenhout, afkomstig uit de bossen van Allier, de Vogezen en Tronçais.