De Picadora Carménère Reserva is een ongekend mooie wijn uit het schitterende Central Valley.

Een typische Carménère, donkerrood van kleur met een vleugje paars. De wijn heeft een uitbundige fruitige geur zwart fruit bramen met hinten van chocola en zoete kruiden. Lange en zeer fruitige ronde afdronk.

Carménère

De Carménère is in Chili herontdekt. Pas in 1994 is duidelijk geworden middels een DNA-test dat het niet een variant van de Merlot was, maar van de Grand Vidure. Deze druif is afkomstig uit Bordeaux, maar heeft de phylloxera niet overleefd. De druif zien we tegenwoordig eigenlijk alleen terug in Chili en wordt hier ook gezien als de nationale troeteldruif. Carménère maakt diepe wijnen met duidelijke chocolade tonen en zwart fruit.

Picadora

De wijngaarden van Picadora zijn te vinden in Central Valley. De nabije bergen zorgen voor koele nachten, die de druiven hun aroma's doen behouden. 2015 was een uitstekend wijnjaar in Chili wat ook duidelijk tot uiting komt in de Picadora. Intenser en uitbundiger dan ooit.

Central Valley

Central Valley is dé wijnregio van Chili. Deze regio biedt de beste condities om schitterende topwijnen te produceren. Er heerst een landklimaat, met invloeden van de Grote Oceaan, een arme grond, een permanente irrigatie, perfecte zon ligging, overdag hoge temperaturen en koele nachten. Ideale omstandigheden voor de druiven om zich optimaal te ontwikkelen.

Picadora Reserva Carménère

Druif: Carménère
Alc: 13,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Picadora
Wijnstreek: Central Valley
Land: Chili
Jaar: 2017