Grand Maestro Italiano Superiore Primitivo Puglia IGT intens rode wijn met een prachtige paarse gloed, die verleidelijk geurt naar rijp donker fruit als zwarte kersen en pruimen en de elegante tonen verspreidt van vanille en een snufje kruidnagel. Complex, vol en satijnzacht. Mond vullend lekker met impressies van donkere kersen en zwoele Italiaanse kruiden. Met een fluwelen afdronk die van geen ophouden weet.

Grand Maestro Italiano Superiore Primitivo Puglia IGT

Jarenlang leidde de druif Primitivo een onbekend bestaan in het Italiaanse Puglia. Het succes van de Zinfandel druif bracht daar verandering in. In 1967 ontdekte een Amerikaanse wetenschapper dat de Italiaanse Primitivo en de Amerikaanse Zinfandel identiek zijn en afstammen van de Kroatische druif Tribidrag.

Hoe de druiven in Puglia en Californië zijn beland is onbekend. Wat wel vast staat is dat de Primitivo vanaf de jaren negentig van de vorige eeuw enorm in waardering is gestegen dankzij de populariteit van de Zinfandel. Tot die tijd werd de Primitivo ernstig onderschat: de druif mocht, bij de gratie van de wijnmaker, dienen als smaak- of kleurversterker van andere, minder stevige rode wijnen.
 

Tot wijnboeren in Californië ontdekten hoe de diva Zinfandel het liefst behandeld wilde worden. Zij deelden die kennis met hun Italiaanse collega’s die op hun beurt Primitivo transformeerden tot een wijn vol Zuid-Italiaans temperament. Vol woeste, kruidige geuren en tegelijkertijd heerlijk zacht en romig.

Een wijn die stevig door de zon is gekust: met rijp en zwoel haast jamachtig zwart fruit in combinatie met geurige mediterrane kruiden.

Leg de bijzondere druif Primitivo in handen van de Italiaanse wijnfamilie Rocca en succes is gegarandeerd. In 1880 richtte Francesco Rocca het familiebedrijf op. De bulkwijnen waar hij succes mee oogstte, moesten onder leiding van zijn zoon Angelo plaatsmaken voor kwaliteitswijnen.

Angelo kocht een Puglia en richtte zich in de eerste plaats op kwaliteit. Eikenhouten vaten werden in de Rocca-kelder geplaatst en zijn daar altijd gebleven. Al vijf generaties lang. “Gerijpte ervaring”, noemen de Rocca-telgen die liefde voor hout gerijpte wijnen en overgedragen tradities.