Alsina & Sarda Xic d Alfons 1970 Cava Brut Penedés droge, maar rijke en volle mousserende witte wijn. Helder geel en iets groen van kleur met veel mousse. Uitbundige geur, kruidig, fris en met rijpe indrukken. Krachtige mousse, droog en fris van smaak, rijk, vrij krachtig, niet strak droog maar door rijkdom vrij mild. Lange, zuivere afdronk, mild droog, fris en kruidig.

Cava gezien van binnenuit

Cava ontleent zijn naam aan Catalaanse betekenis kelder, is dit een must mousserende wijn in Spanje. In vergelijking met de methode wegens zijn gelijkaardige ontwerp Champagne, het blijft toegankelijk en fruitiger dan zijn Franse neef.

Een Cava wordt geproduceerd in Spanje, vooral in Catalonië. De ontwikkeling ervan is vergelijkbaar met Champagne. Dit is een fles voor een goede tijd om te delen met familie of vrienden. Goed in balans met florale en fruitige noten, zult u de charme van de regio Penedès ontdekken.

Geproduceerd met Macabeo, Parellada en Xarello (lokale variëteiten), cava biedt een mooie verscheidenheid en verleid door de flexibiliteit.

Serveer bij een temperatuur van 10 ° C als aperitief, met vis of zachte kazen.

Alsina & Sarda Xic d Alfons 1970 Cava Brut Penedés DO

Druif: Macabeo, Xarello, Parellada
Alc: 11,5%
Type: Mousserend
Wijnhuis: Alsina & Sarda
Wijnstreek: Penedés
Land: Spanje