Commovente Rosso Verona diep donkerrood. Breed uitwaaierend van geur vol zoet donker fruit, zwarte bessen, vleeskersen, Italiaanse specerijen en donkere chocolade van het getoaste eiken. Krachtig, zwoel en zacht romig van smaak met weer zoete bessen, kersen, braambessen en pruimen.

De kruidige aroma’s van ingedroogde Sangiovese worden versterkt door de zoete zwarte bessen weelde van volrijpe Cabernet. Krachtige, romige Rosso met hartverwarmend Amarone karakter. 65% Corvina en 35% Cabernet, 14% alc. Lekker bij rijke stoofschotels, pasta met wild zwijn en Parmezaan.

Commovente Rosso Verona

Dat de winnende Vatencollectief wijn voor het model ‘Amarone’ wéér van de familie Tinazzi komt, is een groot compliment voor deze beroemde wijnmaker, die 38 andere kandidaten voor dit model het nakijken gaf.

En dat is best bijzonder, omdat de animo voor dit soort volle rode wijnen gemaakt van (deels) ingedroogde druiven nog steeds toeneemt. En het kwaliteitsniveau van de ingezonden proefflessen elk jaar weer hoger ligt.

Wijn Veneto

De inzending van Tinazzi, die beroemd is vanwege zijn grote Amarone’s, kwam met overtuiging als beste uit de bus. De kracht van het zoete fruit (donkere kersen en zwarte pruimen) in combinatie met een heerlijke fraîcheur en romig bijtvlees gaf de doorslag.

Een warmbloedige, mollig zoete Italiaanse rode wijn met een perfecte balans.

De Corvina en Cabernet Sauvignon druiven werden voor deze cuvée ruim 3 weken later geoogst dan normaal, waardoor het water uit de druiven verdampte en het concentraat aan zoet fruit toenam.

En de textuur van de wijn uit Veneto die gewenste romige rondeur van Amarone kreeg. Het fruit voor deze Commovente werd geplukt op 300 meter hoogte in de Valpolicella heuvels, waar ook de grote Amarone’s vandaan komen.