Château Fontenil Fronsac mooi gerijpt warm rood/zwart met mahonie rand. Prachtig ontwikkeld, volledig open bouquet met crème de cassis, bosbes, truffel, natte bosgrond en ceder. Breed versmolten, boterzacht en complex van smaak met satijnzacht cassis- en zwart kersenfruit, truffel, cacao, sousbois en een uitstekende frisheid. Gelaagde, boterzachte 11 jaar oude topwijn van Pomerol-specialist Michel Rolland. 16 maanden gelagerd in Franse eiken barriques (60% nieuw). 90% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon. 13,5% alc. Lekker bij pluimwild, langzaam gegaard braadstuk en belegen kazen.

Château Fontenil Fronsac

Michel en Dany Rolland schuilen achter het succes van deze rode Bordeaux wijn. Wijntradities hebben altijd in hun families voortgeleefd en dat is ook bij dit echtpaar het geval. Beide hebben oenologie gestudeerd aan de universiteit van Bordeaux en dat is ook de plek waar ze elkaar hebben ontmoet. Michel werd adviseur voor verschillende châteaux in Bordeaux, met name in Pomerol. Zijn adviezen pakten zodanig goed uit, dat hij inmiddels één van de bekendste wijnadviseurs ter wereld is. Hij adviseert niet alleen meer in Bordeaux, maar ook in de Verenigde Staten, Canada, Argentinië en Chili. Hij kent daarom precies de kneepjes van het vak: van terroir tot vinificatie in de kelder. Hij staat ook wel bekend als 'vliegende wijnmaker' of de 'reizende oenoloog'.

Château Fontenil

Het was ook de droom van Michel en Dany om hun eigen wijn te maken. In 1986 kochten ze daarom een paar hectare wijngaarden in Fronsac en Château Fontenil is sindsdien een feit. De renovatie werkzaamheden duurde tot 1999, maar dan heb je ook wat: alle kelders zijn voorzien van de beste apparatuur. Ook is Michel verantwoordelijk voor Le Bon Pasteur in Pomerol, Rolland Maillet in Saint-Emilion en Bertineau Saint-Vincent in Lalande de Pomerol.