Château de Durfort Corbières AOC dieprood van kleur met paarse nuances. Intense geur van rood fruit, viooltjes en specerijen. De smaak is rijk met veel tonen van rijp rood fruit, specerijen, vanille en iets boterig. In combinatie met de fraaie tannines is de wijn mooi in balans. Lange, kruidige en warme afdronk. Deze wijn heeft een houtlagering gehad van 14 maanden op eikenhouten vaten.

Château du Durfort


Deze prachtige wijn komt uit de kelders van Cellier des Demoisseles. Cellier des Demoisseles is ontstaan in 1914, net voor de eerste wereldoorlog. Deze naam is ontstaan uit eerbetoon aan de vrouwen van het dorp. Destijds streefden zij er naar om de wijnen en het terroir te behouden toen hun mannen afwezig waren. Vandaag de dag gaat het verhaal verder met het ontwikkelen van kwaliteitswijnen en hun karakteristiek imago. Passie, vakmanschap en het onderscheidende imago van het terroir staat hierbij centraal.

Corbières


Het schilderachtige Corbières AOC strekt zich uit van de heuvels van de Corbières 50 kilometer landinwaarts, richting Narbonne aan de Middellandse zee. Het klimaat is niet gemakkelijk voor de wijnbouw in deze streek. De zomers zijn heet en schaars voor wat betreft neerslag. De druiven die het gebied voortbrengt worden dan ook met veel toewijding groot gebracht waardoor prachtige wijnen ontstaan.

Château de Durfort Corbières AOC 2011


Alc: 14,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Château de Durfort
Wijnstreek: Corbières
Land: Frankrijk
Jaar: 2011