Château La Loubière Bordeaux intens donker purper/rood met zwarte kern. Aantrekkelijk breedgeurig bouquet van zwarte bessen, mollige Merlotweelde, chocolade en romige mokka. Krachtig, vol en Bordeaux sappig van smaak. Met weer een vleugje choco en een luxueuze toets mokka en vanille van het eikenhout. 83% Merlot, 10% Cabernet Franc, 4% Cabernet Sauvignon en 3% Malbec, 6 maanden gelagerd in barriques Bordelaises (eiken vaten van 225 liter). 13,5% alc. Drinken vanaf medio 2019. Lekker bij gegrilde entrecôte, wilde eend, lamsrack en zachte kazen.

Château La Loubière Bordeaux

Château Loubière ligt in Montusson, ten Zuidwesten van Saint-Emilion, tussen de Garonne en de Dorgogne in. Het golvende landschap tussen de rivieren, wat ook wel het ‘Toscane van Bordeaux’ wordt genoemd. De wijngaard is aangeplant op een zanderige klei-bodem op een ondergrond van kalksteen met voornamelijk Merlot en wat Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon en Malbec. De gemiddelde leeftijd van de stokken ligt tussen de 30 en 40 jaar. Een ideale leeftijd voor het produceren van rijke druiven met een laag rendement (slechts 40 hl per ha, waar 55 hl normaal is). Om de natuur te beschermen wordt de wijngaard zoveel mogelijk met de hand bewerkt.

Château La Loubière 

Château La Loubière is vernoemd naar “La Loubère” wat in het Occitaans “Het land van de wolven” betekent. Want toen Damien Confolan het wijndomein in 1820 kocht, lag het tegen een bos aan dat berucht was vanwege zijn vele wolven. Zijn afstammeling Micheline Teycheney-Roux nam het domein met haar man over in 1980. Zij investeerden fors in het Château en bouwden de wijngaard uit tot 18,5 ha. Waarvan hun zoon Patrick, die sinds 2013 de huidige eigenaar is, nu de vruchten plukt. En met behulp van Jean-Claude Berrouet en zijn zoon Jean-François de mooiste wijnen maakt.