Château Le Mayne Puisseguin Saint-Émilion een uitstekende Puisseguin Saint-Émilion uit de handen van 1er Grand Cru Classé eigenaar Stéphan von Neipperg: weelderig en rijk van smaak vol kersen- en bessenfruit, vanille en ceder. 

Ondoorzichtig warm rood. Weelderig, complex bouquet van kersen en zoete bessen met mokka, vanille en kruiden. Mondvullend breed en rijk van smaak vol dik donker kersenfruit, zwarte bessen en cassis met vanille, ceder en gerookte ham. Erg goed. Uitstekende mondvullend brede Saint-Émilion uit exotisch rijk jaar.

In de weelderige stijl van Stephan von Neipperg’s 1er Grand Cru Classé Canon La Gaffelière. 50% van de wijn rijpte 12 maanden in Franse eiken vaten. 80% Merlot, 10% Cabernet Franc, 10% Cabernet Sauvignon. 13,5% alc. Ondoorzichtig warm rood. Weelderig, complex bouquet van kersen en zoete bessen met mokka, vanille en kruiden. Mondvullend breed en rijk van smaak vol dik donker kersenfruit, zwarte bessen en cassis met vanille, ceder en gerookte ham. 

Château Le Mayne Puisseguin Saint-Émilion

Graaf Stéphan von Neipperg staat bekend als eigenaar van beroemde Saint-Émilion 1er Grands Crus Classés als Châteaux Canon La Gaffelière en La Mondotte. In 2005 kocht hij samen met een paar vrienden, die net als hij over een enorme wijnpassie beschikken, Château le Mayne.

Zij hebben gezamenlijk een flinke investering gedaan in de wijngaard en kelder met een duidelijk doel: één van de beste wijnen van Puisseguin Saint-Émilion te maken. En daar zijn ze zeker in geslaagd.

Puisseguin Saint-Émilion

De 20 hectare wijngaarden met aanplant van Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc van gemiddeld 30 tot 60 jaar oude stokken op klei- en kalkhoudende bodems horen tot de beste terroirs van de Saint-Émilion regio. In het topjaar 2018 werden de druiven volrijp geoogst, en rijpte de rode Bordeaux wijn daarna deels voor 12 maanden op Franse eiken vaten. Met als resultaat een uitstekende Saint-Émilion in de weelderige rijke stijl van Von Neipperg’s Cru Classés.