Château l'Hermitage-Lescours Saint-Émilion Grand Cru AOC De kracht van deze Grand Cru blijkt direct bij het schenken, waarbij de donkere robijnrode kleur meteen in het oog springt.

Ook de geur is indrukwekkend: veel donker fruit als rijpe pruimen, een zweempje kruiden en warme houttonen. Intens, vol en zijdezacht in de mond, waar de zwoele aroma’s van donker fruit en warme kruiden zich opnieuw roeren. En dat blijven ze doen, tot diep in de lange afdronk. Een karakteristieke Saint-Émilion met milde tannines.

De beroemdste Fransen wijnen komen natuurlijk uit Bordeaux. Daar dragen wijnen uit het gebied Saint-Émilion, aan de rechteroever van de Dordogne, aan bij. En als zo’n wijn dan ook nog eens het predicaat Grand Cru mag dragen, zoals deze Château l'Hermitage-Lescours, dan weet u dat u kwaliteit in handen hebt! Grand Cru, letterlijk vertaald ‘grote oogst’ slaat namelijk niet op de omvang van de oogst, maar op de kwaliteit.  

De druiven die rijpen in Saint-Émilion profiteren, dankzij de Dordogne, namelijk van een mild klimaat. En daar houden de druiven Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc wel van. Zeker als ze zich op een zonnig plateau in de heuvelachtige omgeving van Saint-Émilion aan de zon mogen laven. 

Aan deze Château l'Hermitage-Lescours kwamen twee paar handen te pas. Als eerste die van Jean-Louis Ducatel, de eigenaar van het wijnhuis in Saint-Émilion met zijn bijzondere carrière. Geen afgestudeerd oenoloog, maar een hardwerkende selfmade man die de waarde van zijn werk én van lokale tradities kent.

Het wijnproject in de heuvels van de befaamde wijnstreek is een nieuwe uitdaging voor de visionair, die mag rekenen op de steun van Cellar Master Guillaume Quéron. Hij groeide op tussen de druivenranken van Château Mongiron aan de overkant van de Dordogne. Met de nodige diploma’s en brevetten op zak brengt hij zijn technieken en inspiratie in om het wijnproject van Jean-Louis Ducatel volop tot leven te brengen en zo expressieve en elegante wijnen te maken.

Dat is gelukt met deze Grand Cru, die nu op dronk is en nog zeker tien jaar is weg te leggen.