Château Haut-Fayan Puisseguin Saint-Emilion vitaal warmrood. Uitbundig bouquet vol mollige Merlot weelde en Saint-Emilion vuursteen kruiderij, choco, tijm en eikenhout. Zalvend zacht van smaak met een fluwelig mondgevoel, vol romig rood fruit en impressies van koffie en chocolade. Heerlijke, drink rijpe Saint-Emilion uit topjaar 2014 met fluweelzacht Merlot fruit en mooi versmolten eikenhout.

Verleidelijk lekker. 60% Merlot, 40% Cabernet Franc. 13% alc. Lekker bij een Franse stoofpot (pot-au-feu), Beef Wellington en rijpe harde kazen. 

Château Haut-Fayan Puisseguin Saint-Emilion

In Frankrijk zijn in de jaren '30 aan een groot aantal aloude wijnbouwgebieden, waaronder Saint-Emilion, bij wet geregelde herkomstbenamingen toegekend. De afbakening van gebieden is vooral gebaseerd op de geografische grenzen van een gemeente. Van gedegen onderzoek naar de bodem, de specifieke ligging en het geldende microklimaat was in die tijd amper sprake.

Zo komt het dat enkele zanderige wijngaarden aan de oever van de Dordogne met een inferieur terroir wel tot het wijnbouwgebied van Saint-Emilion mogen worden gerekend en meeprofiteren van de naam en faam van het wijndorp en dat wijnen van wijngaarden met een uitstekend terroir in de satellietgemeenten niet als Saint-Emilion mogen worden verkocht.

De wijnen uit Lussac, Puisseguin, Saint-Georges en Montagne hoeven dan ook zeker niet onder te doen voor wijnen uit Saint-Emilion. Sterker nog, de wijnen uit de satellietgemeenten staan bekend om hun goede prijs-kwaliteitsverhouding en zijn een interessant alternatief voor liefhebbers, die de opgedreven prijzen voor Saint-Emilion wijnen niet wensen te betalen.