Baron de l'Astre Merlot-Cabernet donker Bordeauxrood. Heerlijk romig van geur met volop vanille en mokka van het getoaste eikenhout, prachtig verweven met mollig Merlot fruit. Krachtig en breed van smaak met body en dat verleidelijke mokka karamel om het kruidig gebalde fruit heen. Goed gespierd en lang van smaak.

Zéér veelbelovende op eiken vertroetelde Merlot luxe met body en lengte. 70% Merlot en 30% Cabernet Sauvignon. Lekker bij kip van het spit, koteletten met tijm en gebraden eend.

Baron de l'Astre Merlot-Cabernet

Er zijn maar weinig druiven die zo goed met elkaar samengaan als Merlot en Cabernet Sauvignon. Beide druiven kennen hun oorsprong in Bordeaux en hebben het voordeel dat ze niet gebonden zijn aan één type klimaat en daarom bijna overal ter wereld goed tot hun recht komen.

Merlot brengt wijnen voort met een soepel en zacht karakter vol fruit. Cabernet Sauvignon kan hierbij de Merlot druif goed aanvullen door zijn stevige dosis tannines, waardoor de blend uiteindelijk meer kracht en structuur krijgt. In Bordeaux wordt er van deze blend de meest prestigieuze Franse rode wijn ter wereld van gemaakt.

Rode Pays d'Oc wijn

Maar ook buiten het befaamde Bordeaux gebied weten de wijnmakers wel raad met dit gouden duo, waaronder in de Pays d'Oc IGP. Dit wijngebied omvat de Languedoc-Roussillon, waaronder de departementen Hérault, Aude, Gard en Pyrénées Orientales.

Pays d'Oc wijn is vaak een goede keuze voor de portemonnee. Hier zijn wijnmakers minder gebonden aan strenge regelgeving, waardoor ze meer vrijheid hebben om te experimenteren met blends en wijnmaak technieken. En dat resulteert in Franse wijnen van aanzienlijk niveau.