Château Etoile de Viaud Lalande de Pomerol intens donker purper/rood met ondoorzichtige diepe kern. Stevig gebald Merlot bouquet op het punt van ontluiken. Met blauwe bessen, donkere kersen, viooltjes en romig eiken. Lekker mollig op de tong met die vettige ‘klei Merlot textuur’ waar Pomerol wijnen bekend om staan.

Merlot molligheid, Cabernet frisheid en romig eiken perfect op elkaar afgestemd. Goed doorspekt met zijdezachte tannines van de rijkste soort. Room zachte smelt Pomerol uit topjaar op punt van ontluiken. De eerste twee jaar decanteren aanbevolen. Op zijn top in 2020. Oplegbaar tot 2035. 90% Merlot en 10% Cabernet Franc. 14% alc. Begint op dronk te komen.

Heerlijk bij gerookte eend, lamsrack of een romige pasta carbonara.

Château Etoile de Viaud Lalande de Pomerol

Het château Etoile de Viaud is sinds 1996 eigendom van de familie Chevalier en ligt in het hart van het Lalande de Pomerol gebied, naast Pomerol zelf. Het plateau van kalkhoudende klei, zand en stenen loopt uit in wijngaardhellingen met een excellente expositie ten opzichte van de zon. Ideaal dus voor het verkrijgen van optimaal rijpe, karaktervolle druiven met veel concentraat. 

Bereiding

De oogst wordt bij binnenkomst van de druiven met de hand gesorteerd, zodat alleen de rijpste druiven de gistkuip in gaan. De Franse rode wijn wordt op traditionele wijze gemaakt met een temperatuur gecontroleerde vergisting van 15 tot 20 dagen al naar gelang de jaargang. Met een temperatuur van maximaal 30 °C, om fruit en finesse optimaal in de wijn te krijgen. Hierna volgt de maceration malolactique om de zuurgraad van de wijn af te ronden en vervolgens gedurende 12 tot 14 maanden te lageren in eiken vaten van 225 liter per barrique.