Château La Fleur Perey 'Cuvée Prestige' Saint-Émilion Grand Cru intens warm donkerrood met trage tranen aan het glas. Rijk Saint-Émilion bouquet van zoete kersen, ceder, vanille en framboos met impressies van wierook en peperkoek.

Krachtig en breed van smaak met een zalvende textuur, rijk aan rode en zwarte kersen, Crème de Cassis, ceder, donkere chocolade en vanille met een lange, zilt/zoete finale. Fluwelen tannines van hoog niveau. Grote Saint-Émilion Grand Cru, de prestige cuvée van ‘de Pomerol van Saint-Émilion’.

18 maanden gerijpt in eiken (waarvan 50% nieuw). 68% Merlot, 32% Cabernet Franc. 14% alc. Lekker bij kalfsentrecote met paddenstoelen, tournedos rossini en gerijpte harde kazen.

Château La Fleur Perey 'Cuvée Prestige' Saint-Émilion Grand Cru

Château La Fleur Perey vormt sinds 2017 één domein met Château Tour Perey en is de prestige cuvée van het domein, dat 17 ha. aan wijngaarden omvat met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc van 40 tot 70 jaar oude stokken.

En grenst aan Saint-Émilion Grand Cru Classé Château Monbousquet uit de stal van Gérard Perse (van Grands Crus Classés Ch. Pavie, Pavie-Decesse en Grand Cru Bellevue-Mondotte).

Je moet dus van goede huize komen om je beroemde buurman met zo'n hoge status te kunnen benaderen. Maar deze rode Bordeaux wijn houdt zich uitstekend staande.

Saint-Émilion Grand Cru

De wijngaard is uniek gelegen op een kalksteen plateau met diepgewortelde oude stokken dat vroeger diende als Romeinse badplaats.