Château de Roquebrune Lalande de Pomerol AOC diep granaatrode wijn met een mooie lichte rand. Bijzonder harmonies en genereus met een neus van rijpe kersen en zwarte bessen, omlijst door rokerige houttonen en een vleugje leer.

Krachtig en bijzonder smakelijk met tonen van rijpe bramen, donkere pruimen en zwarte bessen, die worden vergezeld door laurier, pure chocolade, zoethout en een stevig pepertje.

Heerlijk vlezig en met een grote intensiteit en stevige tannines. Een perfect ontwikkelde en karakteristieke Lalande de Pomerol met power.

Château de Roquebrune Lalande de Pomerol AOC

Niet het vat, maar de kwaliteit van de druiven is bepalend voor de wijn. Dat is de filosofie van Château de Roquebrune in Lalande de Pomerol. De wijngaarden van het huis liggen, slechts gescheiden door het riviertje Barbanne, tegenover die van het beroemde Château de Sales in Pomerol met een bodem van voornamelijk klei en grind.

De druivenstokken van Château de Roquebrune profiteren van diezelfde condities als de overburen. Bovendien pakken de druiven wat van het zanderige leem en de stenige plateaus mee waaruit de bodem in het nabijgelegen Libourne bestaat.

Dit terroir is perfect voor Merlot, die domineert in de wijngaarden van Château de Roquebrune en die in het gematigde klimaat met de exact juiste hoeveelheid zonuren bijzonder rijke wijnen oplevert. Zo rijk, dat de druif uit het uitzonderlijk goede oogstjaar 2015 in zijn eentje de fles vult.

Daarin is ook de hand van de talentvolle wijnmaker Florent Guinjard te herkennen. Pas als de druiven optimaal rijp zijn, stuurt hij zijn manschappen op het koelste moment van de dag de wijngaarden in om de druiven met de hand te plukken.

De druiven van de verschillende percelen, Château de Roquebrune heeft er meerdere verdeeld over een oppervlakte van ruim 11 hectare, worden afzonderlijk gevinifieerd. “Zo kunnen de druiven hun diversiteit en kwaliteit tot volledige uitdrukking brengen”, aldus Guinjard.

De wijnmaker laat, om tot een prachtige Bordeauxwijn te komen, de eikenhouten vaten voor wat ze zijn. Want juist door het traditionele verouderingsproces waar geen hout aan te pas komt, komt volgens de wijnmaker het fruit en de kwaliteit van de druif het best tot zijn recht.

Florent Guinjard: kind van de Bordeaux-wijngaarden

Château de Roquebrune is sinds 1880 in het bezit van de familie Guinjard. De wijngaarden in Lalande de Pomerol werden in 1954 verwoest door een aanhoudende periode van uitzonderlijk strenge vorst. Grootvader Roger en vader Claude hebben nieuwe stokken aangeplant met maar één doel voor ogen: het maken van gerenommeerde wijnen van een bijzonder hoge kwaliteit.

In 2002 nam zoon Florent het familiebedrijf over. Hij wordt ook wel het kind van de Bordeaux-wijngaarden genoemd. Gepokt en gemazeld door de familietraditie en vol passie voor wijnen. Hij laat zich dan ook door de beste oenologen van uit Bordeaux adviseren om zo wijnen te maken die de kracht van het terroir weergeven. Daarin is hij geslaagd met deze Lalande de Pomerol.