Châteauneuf-du-Pape is een beroemd Frans dorpje aan de oever van de Rhône. De wijnen van dit gebied genieten van een onberispelijke reputatie. Deze uitzonderlijke wijn multi-medaillewinnaar heeft een vrij donkere kersenrode kleur met paarse tinten. Uitbundig en kruidige neus met tonen van bramen en pruimen. Ruime, krachtig en intens in de mond met impressies van tabak, leer en fig. Lange warme afdronk met veel fruit.

Cellier des Princes


Cellier des Princes ligt in het hart van Châteauneuf du Pape en is sinds 1924 de grootste producent van deze A.O.C. Cellier des Princes bestaat uit maar liefs 189 wijnboeren die traditie, kwaliteit en liefde voor het vak met elkaar delen. Elke wijnboer heeft de beschikking over een wijngaard en beheert deze met zorg en vakmanschap. Cellier des Princes biedt een brede selectie aan wijnen uit de Zuidelijke Rhône, bekend om de beste kwaliteit door het winnen van medailles op prestigieuze concoursen. De wijnstokken zijn aangeplant op diverse grondsoorten zoals dikke lagen kiezelstenen voor concentratie, hete en droge grond voor de kracht en specerijen, krijtachtig zandsteen - grit voor de structuur en kiezel voor het karakteristieke. Daarnaast hebben zij een uitzonderlijk terroir van Châteauneuf du Pape van voornamelijk oude wijnstokken die zorgvuldig met de hand worden geoogst.

Châteauneuf du Pape

Châteauneuf-du-Pape is een beroemd Frans wijndorp gelegen aan de oever van de Rhône. De wijnen uit dit gebied hebben een onberispelijke reputatie. De naam Châteauneuf-du-Pape komt voort uit een eeuwenoud kasteel waar vroeger de Paus van Avignon verbleef. De wijnboeren uit dit gebied mogen hun wijnen samenstellen uit maar liefst 13 toegestane druivensoorten. De wijnen zijn zeer krachtig en geconcentreerd met een uitbundige kruidigheid en verleidelijk fruit.

Medailles

- Concours des vins Féminalise 2013 - Goud
- Concours des vins Pertuis 2013 - Goud
- Concours des Vins d'Avignon 2013 - Zilver
- IWC Londen 2013 - Zilver
- IWSC Londen 2013 - Zilver
- Concours des vins Piolenc 2013 - Zilver
- Concours des vins d'Avignon 2013 - Brons

Cellier des Princes Reserve Chateauneuf du Pape AOC 2012

Druif: Mourvèdre, Syrah, Grenache
Alc: 14,5%
Type: Rode wijn
Wijnhuis: Cellier des Princes
Wijnstreek: Côtes du Rhône AOC
Land: Frankrijk
Jaar: 2010